Functional Scala 2020

Learn the critical topics you need to excel as a Scala developer, and celebrate the Scala programming language and community.

Get tickets now
Register
Get your ticket!
London UK
1 Kensington Gore
Dec 2-4
2-4.12.2020
500 tickets
Register now!

A unique conference

Attend the only event in 2020 dedicated to innovation in the functional Scala language and ecosystem. Held both online and accessible to Western Europe and Eastern Americas.

Our topics

Scala 3, innovative libraries, case studies, language topics, and the business case for the Scala programming language.

24 speakers

Local speakers and international speakers, fresh faces and acclaimed speakers, from across industry, education, and academia.

Our ideas

Scala 3 is coming soon, and with it, a new generation of software and developers. Learn about the emerging future at FS2020.

Join us

Three packed days of thought-provoking keynotes, educational talks, and case studies, and afterhours networking.

Our Speakers

Check our our amazing lineup of speakers. Some world famous. Some fresh faces. All guaranteed to make you celebrate the joy and the future of the Scala programming language.

Kai
Speaker

A short biography

Kai
Speaker
Paul Shirshov
Speaker

Paul Shirshov
Speaker
Willem Vermeer
Speaker

Willem Vermeer
Speaker
Sam Halliday
Speaker

Sam Halliday
Speaker
Maciek Gorywoda
Speaker

Maciek Gorywoda
Speaker
Aleksandar Skrbic
Speaker

Aleksandar Skrbic
Speaker
Daniel Ciocîrlan
Speaker

Daniel Ciocîrlan
Speaker
Dmitry Karlinsky
Speaker

Dmitry Karlinsky
Speaker
Alexander Ioffe
Speaker

Alexander Ioffe
Speaker
Jorge Vasquez
Speaker

Jorge Vasquez
Speaker
Tony Morris
Speaker

Tony Morris
Speaker
Damian Reeves
Speaker

Damian Reeves
Speaker
Kit Langton
Speaker

Kit Langton
Speaker
Leo Benkel
Speaker

Leo Benkel
Speaker
Natan Silnitsky
Speaker

Natan Silnitsky
Speaker
Aiswarya Prakasan
Speaker

Aiswarya Prakasan
Speaker
Bartosz Milewski
Speaker

Bartosz Milewski
Speaker
Oli Makhasoeva
Speaker

Oli Makhasoeva
Speaker
Adam Warski
Keynote Speaker

Adam Warski
Keynote Speaker
Dejan Mijic
Speaker

Dejan Mijic
Speaker
Afsal Thaj
Speaker

Afsal Thaj
Speaker
Itamar Ravid
Speaker

Itamar Ravid
Speaker
Adam Fraser
Speaker

Adam Fraser
Speaker
Jon Pretty
Keynote Speaker

Jon Pretty
Keynote Speaker
Roksolana Diachuk
Speaker

Big Data Engineer at Captify who is passionate about Big Data, Scala, and Kubernetes and always loves to learn something new.

Roksolana Diachuk
Speaker
Wiem Zine Elabidine
Keynote Speaker

Software engineer helping to deliver efficient and affordable transportation at MOIA.

Wiem Zine Elabidine
Keynote Speaker
John A. De Goes
Keynote Speaker

CEO Ziverge Inc. aiming to change the world through the power of functional programming.

John A. De Goes
Keynote Speaker
Read about all the Speakers

Subscribe to the Newsletter

Subscribe to the Functional Scala 2020 Newsletter to receive notification of schedule, discounts on tickets, speaker announcements, and more details on activities.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

The program

Functional Scala 2020 spans Thursday and Friday (Dec 3 - 4), including activities in the evenings. The conference is preceded by an all-day Scala 3 crash course for Scala 2 developers on Dec 2.

  • 10:30
    Scala 3 Crash Course
    All Day
    An all-day crash course on Scala 3, taught by John A. De Goes. Level up your Scala 2 skills to Scala 3, so you will be ready for the coming wave of libraries, tools, and frameworks that are all designed to provide the best experience with Scala 3.
19:00
10:30
keynote
Functional AfricaFunctional Africa
Jon Pretty
Length:
60
Minutes
11:30
keynote
Scala Meets KubernetesScala Meets Kubernetes
Roksolana Diachuk
Length:
30
Minutes
12:00
12:30
keynote
LUNCH HOURLUNCH HOUR
THURSDAY LUNCH HOUR
Length:
30
Minutes
13:30
keynote
ZIO RedisZIO Redis
Dejan Mijic
Length:
30
Minutes
14:00
14:30
15:00
keynote
BREAKBREAK
THURSDAY BREAK 1
Length:
30
Minutes
15:30
keynote
Compositional CachingCompositional Caching
Adam Fraser
Length:
30
Minutes
16:00
16:30
17:30
keynote
BREAKBREAK
THRUSDAY BREAK 2
Length:
30
Minutes
18:00
18:30
19:00
10:30
keynote
Easy Functional ProgrammingEasy Functional Programming
Wiem Zine Elabidine
&
Length:
60
Minutes
11:30
12:00
keynote
Easy Config for Your AppEasy Config for Your App
Afsal Thaj
&
Length:
30
Minutes
12:30
keynote
LUNCH HOURLUNCH HOUR
FRIDAY LUNCH HOUR
&
Length:
60
Minutes
13:30
14:00
14:30
15:00
keynote
BREAKBREAK
FRIDAY BREAK 1
&
Length:
30
Minutes
15:30
16:00
keynote
JSON Security Exploits JSON Security Exploits
Sam Halliday
&
Length:
30
Minutes
16:30
keynote
Reactive Data PipelinesReactive Data Pipelines
Aleksandar Skrbic
&
Length:
30
Minutes
17:30
keynote
BREAKBREAK
FRIDAY BREAK 2
&
Length:
30
Minutes
18:00
18:30
19:00
keynote
This Is Your App on Scala 3This Is Your App on Scala 3
John A. De Goes
&
Length:
60
Minutes

SCALA 3

Prepare yourself for the language, the libraries, and the tooling all forming around Scala 3.

Every ticket to Functional Scala 2020 includes an all-day crash course on Scala 3 for Scala 2 developers taught by John A. De Goes.

Covering the latest concepts, libraries, frameworks, practices, and tools across Scala 2.x, JVM, JS, native, and Graal, Functional Scala 2020 places a special emphasis on Scala 3 content.

Are you ready for the next major version of the Scala programming language? Come to Functional Scala 2020, and you will be!

Learn more

Register now!

Attend online from anywhere and be a part of this amazing conference today.

£195
Early bird
  • Discounted self-pay rate

  • Attend online

  • Includes full three days

  • Includes all-day Scala 3 workshop

  • Cheapest possible price

Register now!
£395
Standard
  • Standard & corporate rate

  • Attend online

  • Includes full three days

  • Includes all-day Scala 3 workshop

  • Cheaper than last minute tickets

Register now!
£695
VIP
  • Special ticket for generous patrons

  • Attend online

  • Includes full three days

  • Includes all-day Scala 3 workshop

  • Includes exclusive speaker dinner & premium seating*

Register now!